Cikkek


web-reszponziv-webdesign

Az általunk készített honlapok minden eszközön megfelelően jelennek meg függetlenül azok fizikai méretétől. A honlap tartalma alkalmazkodik a kijelző méretéhez.


Miért ajánljuk a reszponzív webdesign használatát?

A weboldalaink megtekintésére használt eszközök folyamatosan változnak. Hihetetlen  gyorsasággal kerülnek ki a piacra az újabb és újabb, változó méretű és felbontású okostelefonok, tabletek és egyéb eszközök. Sőt még 1 éve azt sem igazán gondoltuk, hogy 5’-nál nagyobb méretű telefonok is széles körben elterjednek a mobil gyártó cégek termék palettáján.

Vége tehát annak a korszaknak, amikor a weben egyetlen kijelző méretre kellett optimalizálni a honlapokat. Manapság a honlapokat sokkal szélesebb eszköz-palettán nézik a látogatók.

Van aki okostelefonról, van aki tabletről és van, aki laptopról vagy hagyományos asztali számítógépről böngészi a weboldalt. Milyen jó lenne, ha egyetlen honlappal mindhárom kijelzőn könnyen olvasható tartalma és rugalmasan működő, szép megjelenése lehetne weboldalunknak. Ebben segít a reszponzív webdesign, amelynek során a honlap alkotóelemei adaptívak, alkalmazkodnak a kijelző méretéhez. Ennek hatására a változó kijelző méret mellett is komfortosan érzi magát a látogató az oldalon. Az arányosan nagyított vagy kicsinyített képek, az olvasható betűméret és a könnyű navigáció miatt a honlap kezelése minden kijelző méreten optimális.  Hangsúlyozzuk, hogy itt nem csak a képernyőn lévő elemek nagyításáról vagy kicsinyítéséről van szó. A honlap „intelligens” viselkedése tovább növeli a felhasználói élményt a böngészés közben. A menü esetén például széles képernyőn vízszintes sávban jelenik meg a menü, hiszen elegendő hely van arra, hogy minden menüpont elférjen egy sávban. Mobiltelefonon viszont már más a helyzet, így a menü is alkalmazkodik az új viszonyokhoz és vízszintes elrendezés helyett lenyíló menüvé változik.

Elsődleges szempont, hogy hogy, a - weboldalunk látogatóit maximálisan kiszolgálva – megfelelő eszközökre megfelelően olvasható és gyorsan betöltődő tartalmakat jelenítsünk meg. 

Egyet fizet, rengeteget kap!

Költséghatékonyság szempontjából is kiváló választás a reszponzív webdesign. Annak ellenére, hogy a resztponzív honlapok fejlesztése kicsit drágább, mint a hagyományos honlapoké, de mégsem annyival drágább, mintha külön kellene kifejleszteni mobiltelefonra, táblagépre és asztali számítógépre is a honlapot.

 


ZsZ Studio - 2014. augusztus 11., hétfő


Címkék
További cikkek ebben a kategóriában